Hej och välkomna till min blogg och hemsida ”Lev i nuet – om acceptans”.

Tanken med denna sida är att ni skall känna er välkomna här och hitta något som är matnyttigt för er. Ett tema som finns utlagt är ”Sorg”. Eftersom jag har personliga erfarenheter av att ha förlorat barn har jag valt att dela med mig av det på denna sida. Huvudsyftet till detta är att jag när jag precis hade förlorat min son fann det livsviktigt att få läsa andra människors berättelser, både av nydrabbade och de som hade erfarenhet av sorgens process under fler år.

Ett annat tema sedan 2018-2019 är kattintresset. Det har funnits där sedan länge, men i samband med att vår sista perserkatt Kotten, fick gå över regnbågsbron växte tanken på Ragdoll. Vi fick syn på en kull hos en uppfödare på boendeorten. Följde sidan och såg att alla var bokade. Vi har samtidigt en vän som hade två kullar huskatter. Där valde vi Zorro och Mio. Zorro leveransklar i mars medan Mio var leveransklar i mitten av maj. Båda dessa föll oss i smaken. Därefter en kväll kom ett mail från ragdoll-uppfödaren om att det nu fanns honor lediga för att tinga/köpa. Vi bestämde en dag där jag kunde hälsa på. Efter en del övervägande någon dag så beslöt vi oss i familjen att ändå följa drömmen om en ragdoll också. Så Valkyria fick också flytta hem till oss den 10 april. Således blev det fyra katter i vårt hushåll. S*Vallhovstassens Valkyria kommer att prova på utställningsvärlden, vilket vi ser fram emot främst dottern E och jag.

Acceptans och att leva här och nu har varit viktigt i mitt privata liv, vilket gör det till ett huvudtema. När man studerar kattbeteenden ser man att katter är väldigt bra på att leva här och nu. De har en hög grad av acceptans och de har hög självständighet på samma gång.

Jag studerade under åren 2012 till 2017 till psykolog, vilket var en utmaning stundom relativt utmattande då jag pendlade 5 1/2 timmar per dag nästan alla vardagar i fem år utöver alla studier. Om det inte hade varit så intressant som det faktiskt är så hade jag inte lyckats. Jag är nu legitimerad psykolog sedan i mars 2018 och jobbar mestadels med psykologisk rådgivning och behandling, men även vissa utredande moment och med organisationsteori/psykologi bakhuvudet. Stortrivs med arbetet som är utmanande, brett och intressant och mycket varierande.

Skrivandet har alltid varit ett verktyg och ett intresse för mig. Det går i vågor och jag skriver lite olika saker. Ibland skriver jag prosatexter, ibland poesi och ibland i bloggande format. Denna variation kan komma att användas även på denna blogg/hemsida.

Allt som skrivs på denna hemsida rör min personliga upplevelse av det liv jag har.
Texter som skrivits här stannar på denna sida – dvs får inte kopieras och klistras in på andras sidor utan att fråga mig först: copyrightskyddat: ©Junia
Om du så småningom läser en dikt eller text som du vill använda så hör av dig till junia@levinuet.nu.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *